XXII edycja Ogólnopolskiego Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”,
01.07.2023 r. w Augustowie odbyła się XXII edycja Ogólnopolskiego Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”, na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy, a także na najlepsze danie i potrawę tradycyjną.
Koło Gospodyń Wiejskich w Radziłowie daniem „Safor + pierogi ze szczupakiem” oraz ,,ucierką z czarnej porzeczki” zajęło I miejsce w konkursie.
Ponadto gospodynie potrawa ,, Jaziowo nóżki” po raz kolejny zostały nominowana do prestiżowej nagrody „Perła”, którą przyznaje Krajowa Kapituła Konkursu na uroczystej gali w Poznaniu w czasie trwania Międzynarodowych Targów „Smaki Regionów”. W tym roku wydarzenie odbędzie się 30 września 2023 r.
Składamy ogromne gratuluję oraz życzymy dalszych sukcesów.