Nasze Kulinarne Dziedzictwo –Smaki Regionów
Dnia 06.07.2019 r. w Augustowie Koło Gospodyń Wiejskich z Radziłowa brało udział w XIX edycji konkursu na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy pod nazwą „Nasze Kulinarne Dziedzictwo –Smaki Regionów”.
Członkinie Koła przygotowały: Szczupaka z angielki, Ciastko z piany, napój Żniwianka.
Jury przyznawało wyróżnienia i nagrody za najciekawsze i najsmaczniejsze potrawy oraz produkty w oparciu o tradycyjne receptury i dziedzictwo kulturowe regionu w IV Kategoriach:
I) pochodzenia zwierzęcego;
II) pochodzenia roślinnego;
III) napoje regionalne;
IV) inne, łączące produkty roślinno-zwierzęce.
KGW Radziłów otrzymało pierwsze miejsce w dwóch kategoriach:
– w Kategorii I za Szczupaka z angielki;
– w Kategorii II za Ciastko z piany.